Προς άρση της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους βαίνει η Ισπανία μετά τις 26 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ενώ η Γαλλία ήδη έχει κάνει ανάλογα βήματα επιστροφής στην «κανονικότητα» καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ads

«Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια», είπε ο Σάντσεθ σε μια εκδήλωση στη Βαρκελώνη. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις 24 Ιουνίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την άρση του μέτρου από τις 26 Ιουνίου.

Στην Γαλλία από την ερχόμενη Κυριακή μπαίνει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. «Είναι φυσιολογικό το ότι προσαρμόζουμε τα μέτρα μας», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ , επισημαίνοντας πως η γενική υποχρέωση χρήσης της μάσκας θα αρθεί στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ στους κλειστούς χώρους (εμπορικά καταστήματα, γραφεία, συγκοινωνίες…).

Όπως φαίνεται, ανάλογη απόφαση έχει παρθεί και από την κυβέρνηση του Βελγίου ενώ και η Γερμανία εξετάζει να πάρει ανάλογα μέτρα.

Ads