Με δακρυγόνα και άγρια καταστολή αντιμετώπισε η γαλλική αστυνομία εκατοντάδες πολίτες, οι οποίοι επιχείρησαν να διαδηλώσουν για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την σχετική απαγόρευση από τις αρχές.

Ads

 

 

 

 

Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι απαγορεύει όλες τις φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

 

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν έδωσε εντολή σήμερα για την απαγόρευση των «φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων επειδή είναι πιθανό αυτές να προκαλέσουν διατάραξη της δημόσιας τάξης», και προειδοποίησε με συλλήψεις.

 

 

 

Ο Νταρμανέν έστειλε αυτή την οδηγία σε νομάρχες, τονίζοντας ότι «διοργανωτές και ταραχοποιοί» τέτοιων διαδηλώσεων ενδέχεται να συλληφθούν.

Η Γαλλία έχει από τις μεγαλύτερες εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στην Ευρώπη και οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μπορούν να πυροδοτήσουν εντάσεις στη χώρα, τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει να αποτρέψει με αυξημένη αστυνομική προστασία εβραϊκών χώρων, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και συναγωγών.