Τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) ανέφερε πως από τα μεσάνυχτα έως τις 06:00 το πρωί της Τρίτης εθεάθησαν τουλάχιστον πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) να πετούν σε διάφορα σημεία του Παρισιού, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία των γαλλικών αρχών.

Ads

Σύμφωνα με το AFP,  το πρώτο drone εθεάθη πολύ κοντά στην πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ αντίστοιχες πτήσεις καταγράφηκαν πάνω από τον Πύργο του Άιφελ, το Μέγαρο Ενβαλίντ και την πλατεία Κονκόρντ.

Επί ποδός βρέθηκε η γαλλική αστυνομία, αλλά χωρίς να υπάρξει, όμως, κάποιο αποτέλεσμα. «Αναπτύξαμε τα πάντα σε μια προσπάθεια να εντοπισθούν οι χειριστές οι οποίοι όμως δεν εντοπίστηκαν», δήλωσε στο AFP αστυνομική πηγή.

 

Όσον αφορά την πτήση πάνω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, οι έρευνες διεξάγονται από το ερευνητικό τμήμα της αστυνομίας των αερομεταφορών (GTA).

Η δικαστική αστυνομία του Παρισιού έχει αναλάβει την έρευνα για τις πτήσεις στα άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Πριν από τουλάχιστον έναν μήνα, στις 20 Ιανουαρίου, ιπτάμενο ρομποτικό σκάφος είχε πραγματοποιήσει πτήσεις πάνω από το Μέγαρο των Ηλυσίων, την έδρα της γαλλικής προεδρίας, «ωστόσο τόσα πολλά ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη δεν είχαν θεαθεί ποτέ μέσα σε μια νύχτα», δήλωσε η αστυνομική πηγή.

Συνολικά 20 πτήσεις ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών έχουν επίσης καταγραφεί από τον Οκτώβριο στη Γαλλία, γύρω από πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας, με τους δράστες των ενεργειών αυτών να παραμένουν άγνωστοι.

Ads