Πυροβολισμοί έπεσαν σε καταυλισμό Ρομά στην πόλη Ρουαγιέ της βόρειας Γαλλίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι. 

Ads

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε στις 17:30 ώρα Ελλάδος σε έναν καταυλισμό Ρομά έξω από την κοινότητα του Ρουαγιέ. 

Τρεις άνθρωποι, ένας άνδρας, μία γυναίκα κι ένα βρέφος ηλικίας μόλις 6 μηνών, έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου, ενώ τέσσερα ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η περιοχή που σημειώθηκε το περιστατικό βρίσκεται πολύ κοντά σε αστυνομικό τμήμα και πολύ γρήγορα αποκλείστηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και ελικόπτερα.

Όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές, μεταξύ των τραυματιών είναι ο δράστης της επίθεσης, δύο αστυνομικοί καθώς κι ένα ανήλικο παιδί. 

Στο Ρουαγιέ μετέβη εσπευσμένα και ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να βρουν τι οδήγησε τον δράστη στο να ανοίξει πυρ μέσα στον καταυλισμό.

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, η οποία επικαλείται αστυνομικές πηγές από το Ρουαγιέ, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για εγκληματική ενέργεια, η οποία, ωστόσο, δεν φαίνεται να συνδέεται με δίκτυα τρομοκρατών.

Η είδηση κάνει ήδη τον γύρο του Διαδικτύου με αναρτήσεις μέσω των social media.