Έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Γαλλίας σχετικά με το μακελειό στο Μπατακλάν και τις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, αποκαλύπτει φρικιαστικές λεπτομέρειες για την κτηνωδία των τζιχαντιστών.

Ads

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έκθεση, που βασίζεται στα ευρήματα των αρχών, τα μέλη του ISIS «έκοψαν τα γενετικά όργανα των θυμάτων και τους τα έβαλαν στο στόμα», ενώ πολλά μέλη ανθρώπων που είχαν ακρωτηριαστεί από τους τζιχαντιστές βρέθηκαν στον δεύτερο όροφο του συναυλιακού χώρου.

«Μερικά από τα πτώματα που βρέθηκαν στο Μπατακλάν ήταν τόσο ακρωτηριασμένα που ήταν δύσκολο να αντιστοιχίσουμε τα διαμελισμένα μέλη», ανέφερε ο ερευνητής Christian Saint, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες: «Είναι αλήθεια. Ένα από τα θύματα είχε τους όρχεις στο στόμα του». Σε άλλα θύματα αφαίρεσαν τα μάτια ή τα όργανά τους.

Από την πλευρά της, αστυνομική πηγή ανέφερε πως σε πολλά από τα θύματα δεν έγινε αναγνώριση από συγγενείς, καθώς «ήταν ξεκοιλιασμένα ή αποκεφαλισμένα», ενώ υπήρξαν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση σε γυναίκες και ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων.

Ads

«Αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα και τους λυγμούς τους. Πολλοί έκαναν και εμετό», εκμυστηρεύτηκε.