Φωτιά που εξαπλώθηκε λόγω ισχυρών ανέμων σε παραθαλάσσια πόλη στις ανατολικές ακτές της Νότιας Κορέας, είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 70 σπίτια να καταστραφούν. Περισσότεροι από 550 πολίτες απομακρύνθηκαν.

Ads

Χρειάστηκαν οκτώ ώρες και σχεδόν 3.000 πυροσβέστες για να σβήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε σε ένα βουνό σε κεντρικό τμήμα της Γκανγκνεούνγκ γύρω στις 8:30 π.μ., τοπική ώρα.

Ένας άνδρας που εικάζεται ότι ήταν γύρω στα 70 βρέθηκε νεκρός μέσα σε ένα καμένο σπίτι, ενώ ένας άλλος κάτοικος και δύο πυροσβέστες υπέστησαν εγκαύματα δευτέρου βαθμού, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η Δασική Υπηρεσία της Κορέας δήλωσε ότι οι πυροσβέστες έσβησαν την πυρκαγιά από τις 4:30 μ.μ., βοηθούμενοι από τη βροχή που άρχισε το απόγευμα. Οι προσπάθειές τους εμποδίστηκαν αρχικά από τους ισχυρούς ανέμους που καθιστούσαν δύσκολη την πτήση πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά οι αξιωματούχοι κατάφεραν να «σηκώσουν» ελικόπτερα το απόγευμα.

Ads

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κορέας δήλωσε ότι οι άνεμοι στην περιοχή Gangneung έπνεαν με ταχύτητα 103 χιλιομέτρων την ώρα. Οι ισχυροί άνεμοι ανάγκασαν επίσης τους σιδηροδρομικούς φορείς να ακυρώσουν τα δρομολόγια τουλάχιστον 12 επιβατικών τρένων μεταξύ της Γκανγκνεούνγκ και άλλων ανατολικών παράκτιων πόλεων όπως η Ντονγκχάε και η Σαμτσέοκ.

*Με πληροφορίες από Associated Press