Έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν σε γηροκομείο στο Μιλάνο, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη, τοπική ώρα. 

Ads

Πέντε γυναίκες και ένας άνδρας ήταν τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον οίκο ευγηρίας «Ντέι Κόνιουτζι». Δύο από τις γυναίκες απανθρακώθηκαν μέχρι θανάτου, ενώ τρεις γυναίκες και ένας άνδρας πέθαναν από τις αναθυμιάσεις.

Ο οίκος ευγηρίας «Ντέι Κόνιουτζι» παρέχει υπηρεσίες υποστηριζόμενης διαβίωσης υπό την αιγίδα του Δήμου του Μιλάνου, ενώ τον διαχειρίζεται ο συνεταιρισμός Proges, ο οποίος ελέγχει 300 εγκαταστάσεις σε 11 περιφέρειες της Ιταλίας. Φιλοξενεί ηλικιωμένους με διάφορα επίπεδα μη αυτοεξυπηρέτησης, οι οποίοι δεν χρειάζονται νοσοκομειακές υπηρεσίες και χωρίζεται σε 12 μονάδες, δύο από τις οποίες είναι αφιερωμένες σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ. 

Στο γηροκομείο που στεγάζεται σε ένα τριώροφο κτίριο του 1920 και διαθέτει 210 κλίνες, διέμεναν 167 άτομα. Ο δήμαρχος του Μιλάνου Τζουζέπε Σάλα, ο οποίος έφτασε στον χώρο για επιθεώρηση, εξήγησε ότι λόγω της κατάστασης των φιλοξενούμενων της εγκατάστασης, έπρεπε να τους βγάλουν «σχεδόν έναν προς έναν με το χέρι». «Έξι θάνατοι είναι ένα πολύ βαρύ ισοζύγιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Σύμφωνα με την Corriere della Sera, οι πρώτες έρευνες δείχνουν πως οι φλόγες έπληξαν μέρος του πρώτου ορόφου.  

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο η Πυροσβεστική τείνει στο να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπρησμού, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.