Τουλάχιστον 14 άστεγοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το ψύχος στην Γερμανία, από την αρχή του χειμώνα, ενώ η θερμοκρασία έφθασε στο Βερολίνο στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου στα βορειοανατολικά. Σημειώνεται ότι οι 14 νεκροί είναι τραγικότερος απολογισμός από
τον χειμώνα 1996-97,οπότε είχαν χάσει την ζωή τους 25 άστεγοι.

Ads

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης,το τρίτο μεγαλύτερο της
Ευρώπης,σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις πτήσεις, που όμως δεν ξεπέρασαν
τα τριάντα λεπτά. Ωστόσο, χθες, ακυρώθηκαν πάνω από 200 πτήσεις εξαιτίας του ψύχους και του χιοινιού.

Στη Ρουμανία αναφέρθηκαν εννέα θάνατοι από το ψύχος τις
τελευταίες 24 ώρες, ενώ η θερμοκρασία έφθασε στους μείον 32 βαθμούς στα κεντρικά της χώρας. Συνολικά, τις έξι τελευταίες ημέρες οι νεκροί από το ψύχος ανέρχονται σε 31.

Στη Βουλγαρία,το θερμόμετρο έπεσε στους μείον 27 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Στο χαμηλότερο επίπεδο-μείον 38 βαθμούς-είχε πέσει το 1947. Προσωρινά, σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση,ενώ κλειστά παραμένουν από το Σαββατοκύριακο δεκάδες σχολεία. Τα συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από παραμένουν απροσπέλαστοι στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.

Ads

Στην Μόσχα το θερμόμετρο έπεσε σήμερα στους μείον 26 βαθμούς
Κελσίου και στους μείον 20 στην Αγία Πετρούπολη,ενώ στην περιοχή Ορέλ,
380 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας έπεισε στους μείον 30 βαθμούς Κελσίου
με αποτέλεσμα να σχολεία να κλείσουν. Από την αρχή του μήνα έχουν χάσει την ζωή τους 13 άτομα από υποθερμία στην περιοχή Τσουβασιε (Βόλγας).

Xιονοπτώσεις αναμένονται και στις ισπανικές πόλεις Βαλένθια,Αλικάντε και Μουρθία(ΝΑ). Το κύμα ψύχους αναμένεται σήμερα να προσπεράσει την Ισπανία και να κατευθυνθεί στο Μαρόκο και την Αλγερία.