«Όλοι στο περιβάλλον του Τραμπ τον θεωρούν τσαρλατάνο, τρελό, ηλίθιο, κάποιον που σε τελική ανάλυση είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά αυτή», είπε ο δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ, συγγραφέας του βιβλίου «Fire and Fury» χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ «βαθιά απρόβλεπτο, παράλογο, έναν άνθρωπο ο οποίος κινείται ενίοτε στα όρια της ασυναρτησίας [και] ανησυχητικά εγωπαθή», ένα άτομο «που θέλει κάποιος άλλος να κάνει τη δουλειά του».

Ads

Σε συνέντευξή του στον Guardian ο Μάικλ Γουλφ σημειώνει ακόμη ότι το βιβλίο του αποκάλυψε αλήθειες στις οποίες δεν είχε φτάσει κανένας άλλος πριν από αυτόν για τον «τρελό» στον Λευκό Οίκο κι ότι μετά τις τρίωρες συνομιλίες του με τον Τραμπ δεν είναι σίγουρος αν ο πρόεδρος «στέκει στα καλά του».

«Μίλησα με πολλούς φίλους και συνεργάτες του Τραμπ. Έκανε προεκλογική εκστρατεία δηλώνοντας ‘διαπραγματευτής’, αλλά όλοι λένε ότι ουδέποτε διαπραγματεύτηκε για ο,τιδήποτε. Η διαπραγμάτευση απαιτεί ενδελεχή κατανόηση. Είναι μία διαδικασία που απαιτεί μέθοδο κι αυτός δεν μπορεί να την κάνει.»

«Αυτοπυροβολείται στο πόδι με κάθε ευκαιρία», συμπλήρωσε ο Γουλφ.