Ο γνωστός σεξιστής και βαθιά σκοταδιστής πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να εμφανιστεί… «χαριτωμένος» φιλώντας στο στόμα μία παντρεμένη γυναίκα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νότια Κορέα, προκαλώντας, εκ νέου, αντιδράσεις.

Ads

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κάλεσε στη σκηνή δύο εργαζόμενες γυναίκες για να τους δώσει ένα βιβλίο με αντάλλαγμα ένα φιλί. Ο Ντουτέρτε τους είπε ότι θα τους δώσει το βιβλίο με τίτλο «Altar of Secrets: Sex, Politics and Money in the Philippine Catholic Church».

«Θα σας δώσω το βιβλίο και θα με πληρώσετε με φιλιά» τόνισε. Η πρώτη ξέφυγε με ένα φιλί στο μάγουλο, αλλά έκανε νόημα στην άλλη γυναίκα ότι το φιλί έπρεπε να είναι στα χείλη.

Οργανώσεις αντέδρασαν χαρακτηρίζοντας τον ως μισογύνη και υποκριτή.

Είναι όμως κάτι χειρότερο από αυτά. Τον Φεβρουάριο, σε ένα νοσηρό «κοκτέιλ» αντικομμουνιστικού και σεξιστικού παραληρήματος ο Ντουτέρτε είπε ότι οι γυναίκες κομμουνίστριες αντάρτισσες στην χώρα πρέπει να πυροβοληθούν στα γεννητικά τους όργανα… ως «τιμωρία» επειδή πολεμούν εναντίον του καθεστώτος.

Ads