Εάν μπορούσαν να ψηφίσουν στις γερμανικές εκλογές, οι Έλληνες θα προτιμούσαν τον σοσιαλδημοκράτη υποψήφιο, Πέερ Στάινμπρουκ, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung. Η εφημερίδα επιχειρεί σε δημοσίευμά της να παρουσιάσει την προεκλογική περίοδο στην Γερμανία από ελληνική σκοπιά.

Ads

 
Στο άρθρο περιγράφονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις της εβδομάδας και το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης για τις γερμανικές εκλογές.
 
Η εικόνα της καγκελαρίου δεν είναι καλή, ενώ ο Στάινμπρουκ έχει κερδίσει έδαφος λόγω της κριτικής που ασκεί στις πολιτικές λιτότητας και των εκκλήσεων που έχει κάνει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα.
 
Θετική για την εικόνα του Στάινμπρουν ήταν και η δήλωσή του πως αν ηγηθεί κυβέρνησης συνασπισμού θα δώσει περισσότερη προσοχή στην κοινωνική συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και θα προωθήσει θέσεις για μείωση της ανεργίας μέσω της ανάπτυξης. 

Οι Γάλλοι;

Την στήριξη τους στην Άγκελα Μέρκελ εκφράζουν οι Γάλλοι, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση της OpinionWay, η οποία δημοσιεύεται στην Le Figaro, το 56% των ερωτηθέντων στη Γαλλία ελπίζει να κερδίσει η καγκελάριος Μέρκελ στις βουλευτικές της Κυριακής στη Γερμανία.

Ads

Η οικονομική εφημερίδα Les Échos, σε σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι η Καγκελάριος θα συνεχίσει τη ρεαλιστική και συνετή πολιτική που έχει ακολουθήσει έως τα τώρα και αποδείχθηκε επιτυχής στο εσωτερικό. 

Αντίθετη γνώμη εκφράζει η Liberation που γράφει ότι το σύστημα που με τις επιτυχίες του στην οικονομία θα εξασφαλίσει μια τρίτη νίκη στην Ά. Μέρκελ, βρίσκεται αντιμέτωπο με τα όριά του.