Ο συνθέτης Ένιο Μορικόνε αρνήθηκε ότι είπε τον Ταραντίνο «κρετίνο».

Ads

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα του Playboy Germany, στο οποίο αναφερόταν ότι ο Μορικόνε δήλωσε για τον Ταραντίνο: «Ο άνθρωπος είναι κρετίνος. Κλέβει απλά από άλλους και τα ξανασυνδέει. Δεν υπάρχει τίποτα πρωτότυπο σε αυτό. Και δεν είναι σκηνοθέτης. Έτσι δεν είναι συγκρίσιμος με τους πραγματικούς μεγάλους του Χόλιγουντ όπως ο Τζον Χιούστον, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ ή ο Μπίλι Γουάιλντερ. Ήταν σπουδαίοι».

Ο  Μορικόνε διέψευσε ως fake news το δημοσίευμα και σε δήλωσή του στην εφημερίδα «The Independent» είπε ότι ποτέ δεν έχει εκφράσει τυχόν αρνητικές δηλώσεις για την Ακαδημία ή τον Κούεντιν Ταραντίνο και τις ταινίες του και σίγουρα δεν τις θεωρεί «σκουπίδια».

«Θεωρώ ότι ο Ταραντίντο είναι σπουδαίος σκηνοθέτης. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία μαζί του και η σχέση που αναπτύξαμε το διάστημα που περάσαμε μαζί. Είναι θαρραλέος και έχει σπουδαία προσωπικότητα. Οφείλεται στη συνεργασία μας το Όσκαρ που έλαβα, που είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες αναγνωρίσεις στην καριέρα μου και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε να συνθέσω μουσική για την ταινία του» αναφέρεται στη δήλωση.

Ads

Ο Ένιο Μορικόνε κέρδισε το πρώτο Όσκαρ για τη μουσική επένδυση της ταινίας του Ταραντίνο «The Hateful Eight» και ο σκηνοθέτης ήταν παρών στην τελετή όταν ο συνθέτης απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας.

Ο συνθέτης προειδοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του γερμανικού εντύπου.