Στο καυτό Πεκίνο, τα «facekinis» είναι η τελευταία λέξη της μόδας, ενόσω οι υψηλές θερμοκρασίες καταρρίπτουν τα ρεκόρ.

Ads

Με τη θερμοκρασία του αέρα να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία της επιφάνειας του εδάφους να φτάνει τους 80 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν αρχίσει να κουβαλούν φορητούς ανεμιστήρες και να καλύπτονται για να αποφύγουν τα εγκαύματα. Ορισμένα καπέλα έχουν ακόμη και ενσωματωμένους ανεμιστήρες.

Τα facekinis -μάσκες που καλύπτουν όλο το πρόσωπο, με τρύπες για τα μάτια και τη μύτη- ξεχωριστά μανίκια για την κάλυψη των χεριών, καθώς και καπέλα με φαρδύ γείσο και ελαφριά μπουφάν από ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή.

«Σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, πριν από δύο ή τρία χρόνια, φέτος είναι πολύ, πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Ο όγκος των πωλήσεων είναι σίγουρα πολύ αυξημένος φέτος» δήλωσε μια πωλήτρια, η Γουάνγκ, η οποία εργάζεται σε ένα κατάστημα που πουλάει καπέλα.

Ads

Πολλές γυναίκες καταναλωτές στην ανατολική Ασία προτιμούν το ανοιχτόχρωμο δέρμα και τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο είναι επίσης δημοφιλή σε γειτονικές χώρες όπως η Νότια Κορέα.

«Η κύρια ανησυχία μου είναι οι πιθανές δερματικές ασθένειες ή η ανάπτυξη ηλιακών κηλίδων», δήλωσε μια 17χρονη μαθήτρια που επισκεπτόταν μια τουριστική περιοχή στο Πεκίνο με τη μητέρα της, φορώντας και οι δύο μάσκες που κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου τους.

Η κινεζική κρατική τηλεόραση έδειξε την Τετάρτη (19/7) τουρίστες να βγάζουν selfies δίπλα σε ένα θερμόμετρο ύψους 12 μέτρων που έδειχνε σε πραγματικό χρόνο επιφανειακή θερμοκρασία 80 βαθμών Κελσίου.

*Με πληροφορίες από Guardian