Έζησαν μαζί μια ολόκληρη ζωή – 64 χρόνια – και έφυγαν μαζί από αυτή. Κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σε διπλανά κρεββάτια στο νοσοκομείο. Πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών. 

Ads

Η Ντολόρες, 83 χρονών και ο Τρεντ, 88 χρονών, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο Σεν Τόμας του Νάσβιλ, πέντε εβδομάδες πριν την επέτειό τους. Θα έκλειναν 64 χρόνια γάμου. 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Ντολόρες ήταν απόλυτα υγιής και στεκόταν στο πλευρό του άρρωστου συζύγου της στο νοσοκομείο. Ο Τρεντ είχε εισαχθεί με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και η καρδιά του ήταν εξασθενημένη. 

Τότε ήταν που άρχισε και η ίδια να μην αισθάνεται καλά. Έπαθε ανεύρισμα στον εγκέφαλο και βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση όπως και ο συζυγός της. 

Ads

image

Οι γιατροί αποφάσισαν τότε να τους βάλουν στο ίδιο δωμάτιο στην εντατική για να περάσουν μαζί τις τελευταίες τους ώρες. 

Πρώτη πέθανε η Ντολόρες. Ο γιος του ζευγαριού, Έντυ, έσκυψε και ψιθύρισε στον πατέρα του τα δυσάρεστα νέα. Ο 88χρονος, ανασηκώθηκε ελαφρά, έστειλε ένα φιλί στη γυναίκα του και ξάπλωσε. Λίγες ώρες αργότερα ήταν κι αυτός νεκρός.

«Δεν μπορούσε να αντέξει το ότι έφυγε εκείνη. Εμείς απλά τον βλέπαμε να πεθαίνει. Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι. Ράγισε η καρδιά του, γι’ αυτό πέθανε. Με τίποτα δεν είχα σκεφτεί ότι θα έβγαινα από το νοσοκομείο χωρίς κανέναν από τους δύο» είπε η κόρη του ζευγαριού, Σέριλ στην Washington Post. 

Το ζευγάρι κηδεύτηκε δίπλα – δίπλα…