Έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στείλει παρατηρητές στην πρωτεύουσα της Ταιλάνδης, Μπανγκόκ, για να αποτρέψουν ενδεχόμενη παρέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας με στόχο την καταστολή των διαδηλώσεων, απηύθυναν σήμερα οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, την ίδια στιγμή που οι φιλοκυβερνητικοί «κίτρινοι διαδηλωτές» ζητούν στρατιωτική δράση κατά των «κόκκινων πουκάμισων».

Ads

Η επείγουσα έκκληση παραδόθηκε στον πρεσβευτή της ΕΕ στην Μπανγκόκ, Ντέιβιντ Λίμπαν από μέλη του Ενιαίου Μετώπου για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας (UDD). Τα «κόκκινα πουκάμισα», όπως αποκαλούνται οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, έχουν ήδη ζητήσει άλλωστε, από τον ΟΗΕ να αναπτύξει μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης.

«Απέναντι στην απειλή των αρμάτων μάχης και της αιματοχυσίας, ζητούμε τη βοήθειά σας για να αποτρέψουμε μια καταστροφή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τονίζεται στη γραπτή έκκληση του UDD.

Ο Ταϊλανδός υπουργός Εξωτερικών Καζίτ Πιρομίγια, από τη μεριά του προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα να μην αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο παρά την σοβαρή πολιτική κρίση.

Ads

Καταστολή των «κόκκινων» ζητούν οι «κίτρινοι»

Στρατιωτική δράση κατά των «κόκκινων πουκάμισων» ώστε να δοθεί ένα τέλος στην κρίση που ταλανίζει την πρωτεύουσα της χώρας, ζήτησαν οι κίτρινοι διαδηλωτές, οι οποίοι υποστηρίζουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

«Θέλουμε να δούμε τους γενναίους στρατιώτες μας να μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε αυτή τη παράνομη δραστηριότητα και να φέρουν την ειρήνη στη ταϊλανδέζικη κοινωνία το συντομότερο», ανέφερε ο επικεφαλής των «κίτρινων».

Η επανεμφάνιση των κίτρινων διαδηλωτών κλιμακώνει ακόμα περισσότερο την ένταση στη χώρα, μία ημέρα μετά τις νέες ταραχές κατά τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης και τραυματίσθηκαν 19 άνθρωποι.