Μια ομάδα Κούρδων που διαμαρτύρονται για το θέμα του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν – σήμερα είναι η επέτειος της σύλληψής του από τις τουρκικές Αρχές – με κάποιον τρόπο και παρακάμπτοντας τα μέτρα ασφαλείας, μπήκαν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Ads

Περίπου 20 διαδηλωτές μπήκαν στην αίθουσα που διεξαγόταν η συνεδρίαση φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, καθώς συμπληρώνονται 24 χρόνια από τη σύλληψη του Κούρδου ιδρυτή του PKK από τις τουρκικές αρχές.

Λόγω αυτού μετατέθηκε για τις 16.30 η συζήτηση με επίκεντρο τη χώρα μας και τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, την οποία θα μεταδώσουμε. 

Η συζήτηση έχει τίτλο «η διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπου».

Ads

Αμέσως η αίθουσα έκλεισε και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, φυγαδεύτηκε από το σημείο.

Όπως αναφέρει το Euractiv, μια αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 8 Φεβρουαρίου, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την απελευθέρωση του Οτσαλάν.