Μείωση από 4,9% σε 4,2% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Ads

Στο 2,4% ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Φεβρουάριο

Αύξηση 0,4% σημείωσαν οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, ανεβάζοντας το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στο 2,4% από 2,3% που ήταν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Ο ετήσιος πληθωρισμός, ο οποίος ήταν αμετάβλητος σε σχέση με την αρχική εκτίμηση της Eurostat είναι ο μεγαλύτερος που καταγράφεται από τον Οκτώβριο του 2008.

Ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ προανήγγειλε αυτόν το μήνα αύξηση των επιτοκίων, πιθανόν τον Απρίλιο, προκειμένου να μετριαστούν οι πληθωριστικές πιέσεις. Ο επίσημος στόχος της ΕΚΤ θέλει τον πληθωρισμό ελαφρώς χαμηλότερα από το 2%.

Ads

Σε σχέση με τον Ιανουάριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε το Νοέμβριο σε 15 κράτη-μέλη, παρέμενε αμετάβλητος σε 3 και μειώθηκε σε 8 κράτη-μέλη, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τη Μεγάλη Βρετανία.