Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε η βελγική αστυνομία την Τρίτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euractiv.

Ads

«Βέλγοι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον πρώτο και τρίτο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος», δήλωσε πηγή από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη για φερόμενη διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019

Σημειώνεται ότι δόθηκε ρεπό για το υπόλοιπο της ημέρας στο προσωπικό του ΕΛΚ στα γραφεία και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για το Predator στην Ελλάδα

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο βουλευτής του γερμανικού CDU Μάριο Βόιτ, σημερινός επικεφαλής του CDU στη Θουριγγία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της ψηφιακής εκστρατείας του ηγέτη του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές του 2019.

image
image

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης, οι έρευνες επικεντρώνονται στην ανάθεση της σύμβασης για την ψηφιακή εκστρατεία σε μια εταιρεία στη Θουριγγία.

image

Πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα ότι το ΕΛΚ θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα επιβεβαιώνει την έφοδο της αστυνομίας και ότι συνεργάζεται με τις αρχές.