Εθνικό πένθος για τους νεκρούς που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός των 7,1 Ρίχτερ που έπληξε την Κίνα, κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση τςη χώρας. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έχει ήδη ξεπεράσει τους 2,000, ενώ το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν.

Ads

Στο μεταξύ, σε δεκάδες χιλιάδες υπολογίζονται οι τραυματίες και οι άστεγοι. Ευχάριστη έκπληξη ωστόσο αποτέλεσε η ανεύρεση 4 επιζόντων που ήταν παγισευμένοι κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους, τη Δευτέρα.

Χθες σε τηλεμαραθώνιο που έγινε στη χώρα συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 240 εκατομμύρια ευρώ για τα θύματα του σεισμού, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Κίνας έδωσε τη δέσμευση ότι θα γίνει η πλήρης ανοικοδόμηση της περιοχής.

Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της πληγείσας περιοχής είναι Θιβετιανοί. Ο εξόριστος θρησκευτικός ηγέτης των Θιβετιανών, Δαλάι Λάμα, ζήτησε να επισκεφτεί την επαρχία που επλήγη, η οποία μάλιστα είναι και η γενέτηρά του αλλά η κινεζική κυβέρνηση δεν έκανε δεκτό το αίτημα του.

Ads