Ετεροχρονίζει το σχέδιο κατάργησης 2.000 επιπλέον θέσεων εργασίας στη θυγατρική της Opel, λόγω του κόστους του, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές στη Γερμανία στο τέλος της συνάντησης με την εργοδοσία.

Ads

Η συνάντηση αυτή, ήταν η πρώτη αφότου η εργοδοσία εξόργισε με την αναγγελία του κλεισίματος, μέσα στο 2010, της μονάδας παραγωγής στην Αμβέρσα του Βελγίου. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε από τους συνδικαλιστές ως «κήρυξη πολέμου».

Συνολικά, η Opel επιθυμεί να καταργήσει περίπου οκτώ χιλιάδες θέσεις εργασίας, στα διάφορα κράτη στα οποία δραστηριοποιείται στην Ευρώπη (Ισπανία, Βρετανία, Γερμανία, Πολωνία, Βέλγιο). Επιθυμεί, σε εφαρμογή του πενταετούς «Έκτου Σχεδίου για τη βιωσιμότητα», να καταργήσει περίπου το ένα πέμπτο της εργατικής της «δύναμης», σε μία πρόβλεψη ότι η «ασθενής» ζήτηση νέων οχημάτων «θα παραταθεί για μερικά, ακόμα, χρόνια».

Η GM θα δαπανήσει 3,3 δισ. δολάρια στο σχέδιο της ανάκαμψής της μετά από την οικονομική κρίση, από τα οποία τα 2,7 δισ. δολάρια η εταιρεία επιθυμεί να είναι από κρατική βοήθεια.

Ads