Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είδηςη έρχεται σήμερα απ’ την καναδική έκδοση του Bloomberg κι αφορά ένα πασίγνωστο αναψυκτικό, όπως η Coca Cola αλλά και την θεραπευτική κάνναβη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία Coca-Cola Co βρίσκεται σε συνομιλίες με την παραγωγό κάνναβης Aurora Cannabis Inc για τη δημιουργία ενός αναψυκτικού που θα περιέχει κάνναβη, με στόχο να απαλύνει τον πόνο και τις κράμπες αλλά και να βοηθά στις φλεγμονές.

«Μαζί με άλλες εταιρείες στη βιομηχανία αφεψημάτων και ποτών παρακολουθούμε στενά την ανάπτυξη της μη ψυχοδραστικής κανναβιδιόλης (CBD) ως συστατικού σε αρκετά αφεψήματα και ποτά παγκοσμίως», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Coca-Cola.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις» τόνισε πάντως η εταιρεία, προσθέτοντας ότι δεν θα προβεί σε άλλα σχόλια επί εικασιών.

Ads

Παράλληλα, η εταιρεία Aurora σε ανακοίνωσή της σημείωσε πως δεν πρόκειται να συζητήσει επιχειρηματικά σχέδια και πρωτοβουλίες που δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί, αλλά πρόσθεσε: «Η Aurora έχει εκδηλώσει συγκεκριμένο ενδιαφέρον στον χώρο παραγωγής ποτών και αφεψημάτων με εκχυλίσματα και σκοπεύουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά».

Μια συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτές εταιρείες, παρατηρεί το Reuters, θα σηματοδοτούσε την πρώτη είσοδο ενός μεγάλου παραγωγού μη αλκοολούχων ποτών στην αγορά των προϊόντων κάνναβης.

Η είδηση άλλωστε έρχεται σε μια εποχή που όλο και περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ προχωρούν στη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση. Το ίδιο αναμένεται να νομοθετηθεί τον επόμενο μήνα και στον Καναδά, όπου έχει έδρα η Aurora.