Ερευνητές και ακτιβιστές ταγμένοι στην καταπολέμηση του AIDS ήταν περίπου 100 επιβάτες του boeing των μαλαισιανών αερογραμμών που συνετρίβη χθες στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μεγάλων αυστραλιανών εφημερίδων.

Ads

 
Ερευνητές, γιατροί και ακτιβιστές, άπαντες εξειδικευμένοι στον τομέα του AIDS πήγαιναν σε συνέδριο στη Μελβούρνη. Μεταξύ αυτών βρισκόταν και ο Ολλανδός ερευνητής Γεπ Λάνγκε* (φωτογραφία), διεθνής φυσιογνωμία της μάχης εναντίον του AIDS.
 
«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες αυτών που χάθηκαν τραγικά πάνω στην πτήση MH17. Πολλοί επιβάτες πήγαιναν στο συνέδριο AIDS2014 εδώ στη Μελβούρνη» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Μισέλ Σιντίμπ, διευθυντής του UNAIDS, του προγράμματος που συντονίζει τη δράση των υπηρεσιών του ΟΗΕ στον αγώνα εναντίον της πανδημίας.

«Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπολάνο» ανέφερε στον Guardian ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση. «Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχει αντίκτυπος» είπε, λέγοντας η «γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη».
 
* Ο 60χρονος Γεπ Λάνγκε, ήταν καθηγητής της Ιατρικής, Επικεφαλής του Τμήματος της Παγκόσμιας Υγείας στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο (AMC) του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και εκτελεστικός Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου του Άμστερνταμ για την Παγκόσμια Υγεία και την Ανάπτυξη (AIGHD) καθώς και πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής του AIGHD. Το 2001, ίδρυσε το Ίδρυμα PharmAccess, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στο Άμστερνταμ, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία του HIV / AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπηρέτησε ως Πρόεδρος μέχρι το θάνατό του. Επίσης ήταν εξειδικευμένος στην θεραπεία κατά του ιού HIV και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας AIDS από το 2002 μέχρι το 2004. Ήταν επίσης ο Επιστημονικός Διευθυντής του HIV [e]Ducation, ενός διαδικτιακού συστήματος μάθησης για γιατρούς, νοσηλευτές και συμβούλους που φροντίζουν οροθετικούς. Ήταν επίσης ιδρυτικός εκδότης του επιστημονικού περιοδικού, «Αντιική θεραπεία».