Έρευνα στο διαμέρισμα της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι πραγματοποιούν οι γαλλικές αρχές. Όπως μετέδωσε το Reuters, η έρευνα αφορά την υπόθεση του Γάλλου επιχειρηματία και φίλου του Νικολά Σαρκοζί, Μπερνάρ Ταπί.

Ads

Η αστυνομία ερευνά καταγγελίες ότι η κ. Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, είχε εγκρίνει, ενεργώντας παράνομα, διακανονισμό ύψους 285 εκατ. ευρώ υπέρ του κ. Ταπί, ο οποίος ήταν και προσωπικός φίλος του προέδρου. Η ίδια αρνείται ότι ενήργησε παράνομα.
 
«Αυτή η έρευνα θα βοηθήσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια, που θα συμβάλει στο να απαλλαγεί η πελάτης μου από οποιαδήποτε ποινική ενοχή», δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος της κ. Λαγκάρντ, Ιβ Ρεπικέ.
 
Τον Αύγουστο του 2011 άρχισε έρευνα εις βάρος της κ. Λαγκάρντ ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.