Η Ιρλανδική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ξεκίνησε έ ρευνα μετά τις αναφορές 3 πιλότων εμπορικών πτήσεων ότι είδαν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (UFOs) πάνω από τις νοτιοδυτικές ακτές της Ιρλανδίας.

Ads

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή.

Πρώτη μια πιλότος της British Airways επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Σάνον στην Ιρλανδία, ρωτώντας να μάθει αν γινόντουσαν αεροπορικά γυμνάσια στην εναέρια περιοχή που πετούσε. Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας απάντησε ότι δεν γίνονται γυμνάσια, με την πιλότο να αναφέρει στη συνέχεια ότι «υπάρχει κάτι που κινείται πάρα πολύ γρήγορα». Σημείωσε επίσης πως υπήρχε ένα «πολύ λαμπρό φως» και ένα αντικείμενο εμφανίστηκε κατά μήκος της αριστερής πλευράς του αεροπλάνου προτού «αλλάξει γρήγορα κατεύθυνση προς τα βόρεια».

Στη συνέχεια ένας πιλότος αεροπλάνου της Virgin που εκτελούσε την πτήση Ορλάντο – Μάντσεστερ μπήκε στη συζήτηση και είπε ότι μπορεί να είναι μετεωρίτης ή κάποιο άλλο αντικείμενο που εισέρχεται ξανά στην ατμόσφαιρα της γης. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως στον αέρα «υπήρχαν πολλά αντικείμενα που ακολουθούσαν την ίδια τροχιά και ότι ήταν πολύ λαμπερά».

Ads

Την ίδια ώρα ένας τρίτος πιλότος εμπορικής πτήσης, ενός 737 της Norwegian Air που ταξίδευε από Νέα Υόρκη με προορισμό το Σάνον, εξέφρασε την ανακούφισή του που κι άλλοι είδαν το ίδιο: «Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος», είπε.

«Η αναφορά αυτή θα ερευνηθεί βάσει της φυσιολογικής απόρρητης διαδικασίας διερεύνησης συμβάντων», δήλωσε εκπρόσωπoς της Ιρλανδικής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι απίθανο να πρόκειται για εξωγήινους από άλλο πλανήτη.