Επτά ύποπτοι συνελήφθησαν για τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου έξω από το πανεπιστήμιο στην Καισάρεια της Τουρκίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 13 στρατιώτες και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 55 άνθρωποι, τόσο στρατιώτες όσο και πολίτες. 

Ads

Η βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε στρατιώτες που βρίσκονταν σε άδεια σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία.

Την ώρα της επίθεσης το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει. Η έκρηξη συνέβη όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση που είχε στόχο το λεωφορείο, μοιάζει πολύ με αυτή στο στάδιο της Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, σκοτώθηκαν πάνω από 40 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 100.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδειξε το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK)  ως υπεύθυνο για τη σημερινή βομβιστική επίθεση.

«Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», υποστήριξε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις σε Ιράκ και Συρία.