Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν τρία πετρελαιοφόρα εξερράγησαν στο Άμπου Ντάμπι μετά από επίθεση με drones, σύμφωνα με τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι εκτέλεσαν μια επιχείρηση «βαθιά» μέσα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ads

Η αστυνομία του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τρία πετρελαιοφόρα εξερράγησαν στη βιομηχανική περιοχή Musaffah, κοντά σε αποθήκες της πετρελαϊκής εταιρείας ADNOC και ότι πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε εργοτάξιο στο  Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Η αστυνομία αναγνώρισε τους νεκρούς, πρόκειται για δύο υπήκοους Ινδίας και έναν Πακιστανό ενώ οι τραυματίες -που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί- έφεραν ελαφρά μόνο τραύματα.

«Στις αρχικές έρευνες εντοπίστηκαν κομμάτια ενός μικρού αεροσκάφους, το οποίο ενδεχομένως να ήταν drone, και στα δύο σημεία. Αυτό ενδέχεται να προκάλεσε την έκρηξη και την πυρκαγιά», εξήγησε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το WAM.

Εν τω μεταξύ, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούτι, οι οποίοι μάχονται κατά της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε ότι η ομάδα είχε ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση «βαθιά στα ΗΑΕ». Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα ΗΑΕ είχαν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τη στρατιωτική τους παρουσία στην Υεμένη το 2019, αλλά συνεχίζουν να κυριαρχούν μέσω των δυνάμεων της Υεμένης που εξόπλισε και εκπαίδευσε.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι Χούτι έχουν χρησιμοποιήσει drones με βόμβες για να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η ομάδα έχει επίσης εκτοξεύσει πυραύλους σε αεροδρόμια, εγκαταστάσεις πετρελαίου και αγωγούς της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και χρησιμοποίησε παγιδευμένες βάρκες για επιθέσεις σε βασικούς ναυτιλιακούς δρόμους.