Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο απολογισμός επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής μονάδας στο Νταγκεστάν, στο ρωσικό Καύκασο. Η επίθεση σημειώθηκε στις 00:30 σε στρατόπεδο κοντά στην πόλη Μπουινάκσκ, όπου καμικάζι ανατίναξε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο πεδίο βολών του στρατοπέδου.

Ads

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, και δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά σε δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο, χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα.

Νωρίτερα, ο Μπεκμουρζά Μπεκμουρζάγιεφ, περιφερειακός υπουργός αρμόδιος για εθνικά και θρησκευτικά θέματα, τραυματίστηκε και ο οδηγός του σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας στο Νταγκεστάν, στην περιοχή του Καυκάσου. Ο Μπεκμουρζάγιεφ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με δύο από τους σωματοφυλακές του, που επίσης τραυματίστηκαν από την έκρηξη, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι πριν έντεκα χρόνια, στις 4 Σεπτεμβρίου του 1999, σημειώθηκε στην πόλη Μπουινάκσκ επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου που έμεναν οικογένειες στρατιωτικών. Ο απολογισμός ήταν 68 νεκροί και 150 τραυματίες.

Ads