Περίπου 57.000 νέους καλεί σε διαδικασία στρατολόγησης ο στρατός της Χιλής, για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που προκάλεσε στις τάξεις του το φοιτητικό κίνημα.

Ads

Υπό κανονικές συνθήκες ο Χιλιανός στρατός δεν χρειάζεται συνήθως να στρατολογήσει νέους αφού οι ανάγκες του καλύπτονται από όσους νέους κατατάσσονται εθελοντικά μόλις τελειώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και από αυτούς ο στρατός διαλέγει όσου κρίνει ικανούς να υπηρετήσουν, αφήνοντας πρακτικά όσους δεν θέλουν να υπηρετήσουν.

Με το φοιτητικό κίνημα να έχει λάβει πανεθνικές διαστάσεις και τους φοιτητές να συγκρούονται με τις αρχές σε όλη τη χώρα, η ροή νέων εθελοντών έπαψε και ο στρατός καλεί όλους τους νέους να μπουν στην ιστοσελίδα του στρατού και βάζοντας τον αριθμό εθνικού μητρώου τους να μάθουν αν καλούνται για κατάταξη. Έτσι το δημοφιλέστερο tweet στη χώρα αναρωτιέται αν η κυβέρνηση της Χιλής εκτιμά περισσότερο την στρατιωτική από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ενώ δεν είναι και λίγοι αυτοί που κάνουν για κόλπο της κυβέρνησης ώστε να στείλει τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές φαντάρους διαλύοντας το κίνημα τους.