Να αποθαρρύνει τις οργανώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, οι οποίες οργανώνουν νέα πλωτή ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα, ζητούν από τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν 36 Αμερικάνοι βουλευτές, όπως αναφέρουν οι τουρκικές εφημερίδες Hurriyet και Radikal.

Ads

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η επιστολή την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων οι Steve Israel και Τοm Cole, γράφει τα εξής:

«Ως μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, σας ζητούμε να αποθαρρύνετε αυτές τις προσπάθειες και να συνεργαστείτε εποικοδομητικά με την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να επιτρέπει την νόμιμη εισαγωγή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά όχι οπλισμού προς την Γάζα. Αν οι οργανωτές του στολίσκου φέρουν εις πέρας τα αμφιλεγόμενα σχέδια τους, τότε οι Ισραηλινοί δεν θα έχουν άλλη επιλογή από την επιβίβαση στα πλοία για να ελέγξουν αν μεταφέρεται οπλισμός. Φοβούμαστε ότι μπορεί να υπάρξει βία όπως την προηγούμενη φορά».

Οι αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών επιβεβαίωσαν πως έλαβαν την επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες της Radikal, αλλά την προώθησαν στις μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες οργανώνουν την ανθρωπιστική αποστολή του «Στόλου της Ελευθερίας».

Ads