Ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, σε δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι θα απαιτούνται ετήσιες δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού για αρκετά χρόνια, ώστε να διατηρηθεί ένα «πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας».

Ads

Στην συνέχεια, αρνήθηκε ότι επωφελήθηκε από τις πωλήσεις των εμβολίων, καθώς, όπως είπε, το καθένα από τα εμβόλια πωλείται όσο ένα «φαγητό σε πακέτο».

Έπειτα δήλωσε ότι ως Pfizer μπορούν «αμέσως τώρα να δεσμευτούμε για 80 εκατομμύρια δόσεις, χάρη στη μονάδα παραγωγής μας».

Όσον αφορά την παραλλαγή Όμικρον τόνισε πως το φάρμακο της Pfizer που το ονόμασαν Paxlovid δεν θα επηρεαστεί από αυτήν. 

Ads

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Τα καλά νέα όσον αφορά τη θεραπεία μας, σχεδιάστηκε με αυτό το μυαλό, σχεδιάστηκε με το γεγονός ότι οι περισσότερες μεταλλάξεις έρχονται σε αιχμές. Έτσι αυτό μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι η θεραπεία δεν θα επηρεαστεί, η στοματική μας θεραπεία δεν θα επηρεαστεί από αυτόν τον ιό», ενώ πρόσθεσε ότι η φαρμακοβιομηχανία θα γνωρίσει περισσότερες λεπτομέρειες για την παραλλαγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Pfizer υπέβαλε αίτηση για κατεπείγουσα έγκριση του Paxlovid την περασμένη εβδομάδα μετά την αναφορά στοιχείων που δείχνουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά 89% στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου.