Τελικά υπάρχουν UFOs; Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό πάντως επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα τριών βίντεο που είχαν δημοσιευτεί από τους New York Times και το The Stars Academy of Arts and Science (TTSA) με τον ισχυρισμό ότι σε αυτά εμφανίζονται άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα.

Ads

Πιο συγκεκριμένα έκανε λόγο για άγνωστα εναέρια φαινόμενα (UAP – unidentified aerial phenomena) όπως είναι η επίσημη ορολογία του πολεμικού ναυτικού για τα UFOs.

«Το Ναυτικό προσδιορίζει τα αντικείμενα σε αυτά τα βίντεο ως άγνωστα εναέρια φαινόμενα» είπε στο «The Black Vault» ο Τζόζεφ Γκράντισερ, εκπρόσωπος του Αναπληρωτή Επικεφαλής Ναυτικών Επιχειρήσεων για Πληροφοριακό Πόλεμο. Ερωτηθείς για τη χρήση του όρου UAP αντί UFO, ο Γκράντισερ ανέφερε πως η συγκεκριμένη ορολογία χρησιμοποιείται επειδή «παρέχει τη βασική περιγραφή για τις θεάσεις/ παρατηρήσεις αγνώστων/ άνευ αδείας αεροσκαφών/ αντικειμένων που έχουν παρατηρηθεί να εισέρχονται και να επιχειρούν σε εναέριους χώρους διαφόρων περιοχών εκπαίδευσης που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις».

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ παραδέχεται επίσης ότι τα τρία βίντεo δεν είχαν χαρακτηριστεί ως απόρρητα, ωστόσο δεν προορίζονταν για δημοσίευση. Τα βίντεο αυτά  είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Λούις Ελιζόντο, μέλος του συμβουλίου της TTSA που υποστηρίζει πως ήταν επικεφαλής της μυστικής έρευνας AATIP του Πενταγώνου πάνω στα UFO και φέρεται να ήθλε να χρησιμοποιήσει τα τρία βίντεο για κυβερνητική χρήση, και συγκεκριμένα για διαμοιρασμό με μια σειρά από κυβερνητικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο δημιουργίας μιας βάσης δεδομένων. Εφόσον του δόθηκε η σχετική άδεια, δημοσιοποίησε και τα βίντεο.

Ads

Σημειώνεται  πάντως πως το «The Intercept» πήρε δήλωση από το Πεντάγωνο σύμφωνα με την οποία ο Ελιζόντο «δεν είχε ευθύνες» στο μυστικό πρόγραμμα AATIP.

Τα επίμαχα βίντεο: