Στη Βραζιλία οι αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και στην Αργεντινή οι απολύσεις χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους.

Ads

Στην Βραζιλία

Στο Σάου Πάουλο της Βραζιλίας χιλιάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων της πόλης που θα υπερβεί το 10%.

Μερίδα διαδηλωτών προέβη σε βανδαλισμούς λεωφορείων και τραπεζικών υποκαταστημάτων. Μικρότερης έντασης επεισόδια έγιναν και στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. 

image

Ads

image

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης για να διαλύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Στην Αργεντινή 

Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία της Αργεντινής, προκειμένου να διαλύσει διαδηλωτές έξω από το δημαρχείο της πόλης Λα Πλάτα, οι οποίοι αντιδρούσαν στις απολύσεις χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στα τοπικά νοσοκομεία.

image

«Λυπάμαι για αυτό που έγινε σήμερα. Μια ομάδα 200 ανθρώπων ξεσηκώθηκε εναντίον του δήμου με ξεκάθαρες πολιτικές προθέσεις», ανέφερε στο Twitter, ο δήμαρχος της πόλης, Χούλιο Γκάρο. «Ήλθαν με στειλιάρια και πέτρες για να επιτεθούν στην αστυνομία», πρόσθεσε.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του δημάρχου να μην ανανεώσει τις συμβάσεις 4.500 υπαλλήλων του δήμου, που έληξαν στα τέλη του Δεκεμβρίου.