Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του ακροδεξιού αντιισλαμικού Pegida στη Δρέσδη της Γερμανίας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του.

Ads

Στο στόχαστρο των χιλιάδων υποστηρικτών του Pegida, που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Δρέσδη, βρέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, την οποία κατηγορούν για τη στάση της στην προσφυγική κρίση και την έλευση χιλιάδων προσφύγων στη Γερμανία. «Εμείς είμαστε ο λαός», «Φύγε Μέρκελ», «Απέλαση», είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση.

Την ίδια στιγμή στην πόλη πραγματοποιήθηκε και μαζική αντιρατσιστική διαδήλωση. Η αντιδιαδήλωση κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ κόσμο και όπως γράφει η Deutsche Welle, ποτέ πριν στη Δρέσδη δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσοι άνθρωποι κατά της Pegida, η οποία πριν από ένα χρόνο, στις 20 Οκτωβρίου διοργάνωσε την πρώτη της διαδήλωση.

«Ντρέπομαι για τη Δρέσδη γιατί εδώ γίνεται η διαδήλωση του Pegida», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές που συμμετείχε στην αντιρατσισική διαδήλωση. «Το θεωρώ σημαντικό ακριβώς ένα χρόνο μετά να βγούμε και να διαδηλώσουμε στους δρόμους γιατί δεν είμαστε μειονότητα», ανέφερε ένας άλλος διαδηλωτές.

Ads

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή ώστε οι δύο διαδηλώσεις να μην συγκρουστούν. Τα επεισόδια ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί. Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, ξυλοκοπήθηκε από τους υποστηρικτές του Pegida και ένας εικονολήπτης.