Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά στη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ Ελληνοκύπριων και αραβόφωνων μαθητών στο Λύκειο «Βεργίνα» της Λάρνακας. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν επίσης σοβαρές υλικές ζημιές.

Ads

Από τους δύο τραυματίες ο ένας είναι Ελληνοκύπριος, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι με σπασμένο γυαλί, και ο άλλος Παλαιστίνιος. Στα επεισόδια ενεπλάκησαν περισσότερα από εκατό μαθητές.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου γονέων του Λυκείου Μαρία Αγγελίδου πρόκειται για συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν την περασμένη βδομάδα από Παλαιστινίους που είχαν καταθέσει αίτηση ασύλου στο Γραφείο Ευημερίας της Λάρνακας.

Οι συμπλοκές από την αυλή του Λυκείου επεκτάθηκαν στην αίθουσα των καθηγητών, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν μεταφέρει τους αραβόφωνους μαθητές σε μια προσπάθεια να τερματιστούν τα επεισόδια.

Ads

Γονείς των ελληνοκυπρίων μαθητών, σύμφωνα με το ΡΙΚ, ανέφεραν ότι τα επεισόδια μεταξύ ελληνοκύπριων και αραβόφωνων μαθητών είναι συχνό φαινόμενο στο Λύκειο «Βεργίνα», γεγονός, τόνισαν, που τους προκαλεί έντονη ανησυχία.