Τον Φεβρουάριο θα επανέλθουν τα τεστ αντοχής των τραπεζών, τα οποία αναμένονται να ενσωματώνουν αυστηρότερα κριτήρια, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

Ads

«Κάποιο από τα στοιχεία είναι η προετοιμασία ενός νέου γύρου, ακόμα πιο αυστηρών και πιο ολοκληρωμένων τεστ αντοχής, τα οποία θα αρχίσουν από τον Φεβρουάριο του 2011 και θα βασίζονται σε μια καινούρια χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική» ανέφερε ο Ρεν.

Όπως τόνισε «τα τεστ θα γίνουν από ένα νέο μηχανισμό ελέγχου του τραπεζικού συστήματος, που θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιανουάριο» ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει εκτίμηση για τη ρευστότητα των τραπεζών.

«Ο νέος γύρος προετοιμάζεται και σύντομα θα έχουμε πιο εξειδικευμένη κοινή μεθοδολογία», δήλωσε ο Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας ότι «ένα από τα μαθήματα που πήραμε είναι ότι στον επόμενο γύρο των τεστ αντοχής θα πρέπει να έχουμε εκτίμηση για τη ρευστότητα των τραπεζών». Επιπλέον, έδωσε έμφαση στη διαφάνεια, ζητώντας τα τεστ αντοχής να είναι όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται.

Ads