Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε την επαναφορά του ονόματος «Φόρτσα Ιτάλια» για το κόμμα «Λαός της Ελευθερίας» που ηγείται.

Ads

 
«Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Φόρτσα Ιτάλια διότι θέλουμε να καταφέρουμε, όπως συνέβη πριν από είκοσι χρόνια, να απευθυνθούμε στους νέους και στους πρωταγωνιστές του πεδίου των επιχειρήσεων, για να τους καλέσουμε να ενδιαφερθούν για το κοινό μας μέλλον», έγραψε μεταξύ άλλων ο Μπερλουσκόνι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
 
«Δεν είναι σωστό να ενδιαφέρονται για την χώρα τους μόνον ορισμένοι Ιταλοί, ενώ κάποιοι άλλοι να παρακολουθούν την κατάσταση εξ αποστάσεως, κατακρίνοντας όποιον δείχνει ενδιαφέρον», πρόσθεσε και ευχήθηκε τον Σεπτέμβριο «να στηρίξει την παρουσίαση της νέας Φόρτσα Ιτάλια μεγάλος αριθμός Ιταλών, με ενθουσιασμό και πάθος».
 
Υπενθυμίζεται πως ο Μπερλουσκόνι είχε κατέβει στην πολιτική το 1994 ως επικεφαλής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Λαός της Ελευθερίας».
 
Δημοσκόπηση που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RAI τέλος κατέδειξε ότι η κεντροδεξιά και η κεντροαριστερή συμμαχία είναι ουσιαστικά ισόπαλες όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών και συγκεντρώνουν ποσοστό 34%.