Συνετρίβη το αεροπλάνο της ισπανικής Swiftair, που ήταν ναυλωμένο από την Air Algerie και εκτελούσε πτήση από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι με 110 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στο Μάλι. Νωρίτερα ένα θρίλερ ήταν σε εξέλιξη καθώς το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ χωρίς να υπάρχουν σημάδια της τύχης του. 

Ads

Το αεροσκάφος, τύπου MD83, είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, και επρόκειτο να προσγειωθεί στο Αλγέρι στις 05:10 (τοπική ώρα), όμως 50 λεπτά μετά την απογείωση χάθηκε η επαφή με τον πύργο ελέγχου.

image
 
Το CNN επικαλούμενο πληροφορίες είχε μεταδώσει ότι στο αεροπλάνο επέβαινε η κόρη του Προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο. Την είδηση διέψευσε η ίδια η Μαριέλα Κάστρο. 

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του» είχε ανακοινώσει η αλγερινή αεροπορική εταιρεία.
 
«Η Air Algerie ενημερώνει πως οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας είχαν την τελευταία επαφή με την πτήση AH 5017 που συνδέει το Ουαγκαντούγκου με το Αλγέρι σήμερα 24 Ιουλίου στη 1:55 ώρα Γκρίνουιτς, δηλαδή 50 λεπτά μετά την απογείωσή της» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει θέσει σε εφαρμογή «σχέδιο έκτακτης ανάγκης» ενώ πηγές από την Air Algerie υποστηρίζουν ότι ο πιλότος άλλαξε πορεία λόγω χαμηλής ορατότητας για να αποφύγει τον κίνδυνο σύγκρουσης με άλλο επιβατικό αεροσκάφος που βρισκόταν στην περιοχή. Κατόπιν χάθηκε κάθε επαφή.
 
 

Ads