Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ταυτοποιηθούν όλοι οι επιβαίνοντες στο Airbus A320 της εταιρείας Germanwings το οποίο συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στις γαλλικές Άλπεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Ads

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι επιστημονικά κλιμάκιθα έλαβαν περίπου 400 δείγματα που ελήφθησαν από σορούς των θυμάτων κι εστάλησαν στο ειδικό ερευνητικό κέντρο της γαλλικής αστυνομίας στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής, έχουν απομονωθεί 78 προφίλ του DNA επιβατών ή μελών του πληρώματος του αεροπλάνου, όμως επισήμως κανένα θύμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας με τα συνεργεία να έχουν περισυλλέξει μέχρι στιγμής περισσότερα από 4.000 κομμάτια του μοιραίου αεροπλάνου. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε τη Γαλλία για τη βοήθεια που προσέφερε και χαιρέτισε το έργο των διασωστών και «τη μεγάλη καρδιά» των κατοίκων των περιοχών κοντά στο σημείο της συντριβής, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να υποδεχθούν τις οικογένειες των θυμάτων.

Ads