Τεταμένη συνεχίζει να είναι η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ, με τον στρατό να ανοίγει εκ νέου πυρ κατά τη διάρκεια της νύχτας λίγες μόλις ώρες μετά την αιματηρή επέμβαση του στο «στρατόπεδο» των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, η οποία κόστισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους και έστειλε στο νοσοκομείο τραυματισμένους άλλους 81. Οι αρχές της Ταϊλάνδης επέκτειναν το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες για 3 ακόμα ημέρες, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο το αντικυβερνητικό κίνημα κατηγορεί ότι κατέλαβε την εξουσία με νόθο τρόπο, προειδοποίησε πως είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στη «σύρραξη» που συγκλονίζει εδώ και 2 περίπου μήνες τη χώρα.

Ads

Νέοι πυροβολισμοί από την πλευρά του στρατού ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά σε βουδιστικό ναό όπου έχουν αποτεθεί οι σοροί των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους χθες, στην περιοχή που έχουν στρατοπεδεύσει οι «κόκκινοι διαδηλωτές», ενώ παράλληλα άνδρες του στρατού προωθήθηκαν και έλαβαν θέση γύρω από αυτούς. Σημειώνεται, πως παρά την χθεσινή παράδοση 6 ηγετικών στελεχών του κινήματος των «κόκκινων διαδηλωτών» και παρά την παρότρυνση αυτών να σταματήσουν οι διαδηλώσεις προκειμένου να μπει ένα τέλος στον κύκλο του αίματος που έχει ανοίξει, τουλάχιστον 2,000 αντικυβερνητικοί διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι στο επιχειρηματικό κέντρο της Μπανγκόκ. Με το άκουσμα των νέων πυροβολισμών επικράτησε πανικός στις τάξεις των διαδηλωτών, που άρχισαν αν διαλύονται για να προστατευτούν.

Στο μεταξύ, φωτιές εξακολουθούν να να καίνε στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, μετά από τη χθεσινή βίαια επιχείρηση του στρατού εναντίον των διαδηλωτών και τις ταραχές που ακολούθησε αυτή. Η χρηματαγορά της Ταϊλάνδης θα μείνει κλειστή σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι κλειστές θα παραμείνουν και όλες οι τράπεζες στη χώρα, την ίδια στιγμή που πολλές επαρχίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ταϊλανδικές αρχές έχουν δώσει εντολή εντολή στα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας να μεταδίδουν αποκλειστικά και μόνον προγράμματα εγκεκριμένα από τις ίδιες.

Ads