O Φιλ Ραντ, o ντράμερ των AC/DC, δήλωσε ένοχος για την κατηγορία της απειλής θανάτου και για κατοχή ναρκωτικών. Ο μουσικός, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 60 έτη, παραδέχτηκε την ενοχή του πριν την έναρξη της δίκης για την υπόθεση που ξεκίνησε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Ταουράνγκα, στη Νέα Ζηλανδία. 

Ads

Όπως αναφέρεται στην αναφορά της αστυνομίας, ο Ραντ συνελήφθη το Νοέμβριο του 2014. Αρχικά είχε αρνηθεί την κατηγορία για την απειλή θανάτου ενώ είχε δηλώσει ένοχος για την κατοχή μεθαμφεταμίνης και κάνναβης. 

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ο Ραντ είχε απολύσει μία ομάδα εργαζομένων μετά από πάρτι που διοργανώθηκε για την κυκλοφορία ενός άλμπουμ του επειδή θεώρησε ότι τα μέτρα ασφαλείας στο πάρτι που διόργανώθηκε στο εστιατόριό του δεν ήταν αρκετά.

Έναν μήνα αργότερα φέρεται να τηλεφώνησε σε συνεργάτη του, λέγοντας ότι θέλει ένας από τους ανθρώπους που απέλυσε να «βγει από τη μέση». Στον εν λόγω συνεργάτη προσέφερε 200.000 δολάρια Νέας Ζηλανδίας, καθώς και μία μηχανή, ένα από τα αυτοκίνητά του ή ένα σπίτι, τα οποία ο συνεργάτης του θεώρησε ότι ήταν πληρωμή για το αίτημά του. Στη συνέχεια ο Ραντ τηλεφώνησε στο θύμα και το απείλησε ότι θα το σκοτώσει.

Ads

Ο δικηγόρος του δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι θα υποβάλλει αίτηση για χορήγηση απαλλαγής χωρίς καταδικαστική απόφαση. Μάλιστα, δήλωσε ότι η υπόθεση αφορά «απλά ένα οργισμένο τηλεφώνημα».

Από την πλευρά τους, οι AC/DC ανακοίνωσαν το Φεβρουάριο την αντικατάσταση του Ραντ με παλιότερο ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος, τον Κρις Σέηντ, ενόψει της παγκόσμιας περιοδείας τους, με τίτλο Rock or Bust world tour. 

Γεννημένος στην Αυστραλία, ο Ραντ εγκαταστάθηκε στην Ταουράνγκα το 1983 όταν εκδιώχθηκε από το συγκρότημα. Το 1994, έγινε και πάλι μέλος των AC/DC, αλλά παρέμεινε στη Νέα Ζηλανδία όπου διατηρεί εστιατόριο.

Το 2010 καταδικάστηκε για κατοχή κάνναβης και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο.