Δικαστήριο στο Λος Άντζελες έκρινε τη Δευτέρα τον Κόνραντ Μάρεϊ, προσωπικό γιατρό του Μάικλ Τζάκσον, ένοχο για φόνο εξ αμελείας γιατί του χορήγησε μεγάλη δόση φαρμάκου την ημέρα του θανάτου του. Ο Μάρει που δεν κατέθεσε στη δίκη είχε δηλώσει εξαρχής αθώος. Άκουσε την ετυμηγορία σχεδόν ανέκφραστος.

Ads

Σύμφωνα με το Assosiated Press, η ποινή, που μπορεί να φτάσει μέχρι σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, θα ανακοινωθεί αργότερα το Νοέμβριο. Κατά το δικαστήριο, στις 25 Ιουνίου 2009 έδωσε στον Μάικλ Τζάκσον πολύ μεγάλη δόση του αναισθητικού propofol η οποία, όπως κρίθηκε, στάθηκε μοιραία για τον ποπ σταρ.

Από την πλευρά τους οι κατήγοροι είχαν πει ότι έδειξε βαριά αμέλεια στη χορήγηση του φαρμάκου, το οποίο έπαιρνε ο Τζάκσον για να κοιμηθεί. Πρόσθεσαν ακόμη ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του ενώ βρισκόταν υπό τη επήρεια του φαρμάκου.

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο Τζάκσον ήταν εθισμένος στο φάρμακο και πήρε μεγάλη δόση propofol και πολλών ηρεμιστικών μόνος του όταν ο Μάρεϊ έφυγε από τη κρεβατοκάμαρα. Ο Μάρεϊ είχε πάντως παραδεχτεί ότι έδωσε στο Τζάκσον μία μικρή δόση του φαρμάκου για να κοιμηθεί.

Ads