Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση άνδρα με μαχαίρι στη Μασσαλία. Ο δράστης, εν συνεχεία, δέχτηκε τα πυρά αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο για να τον συλλάβουν, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματίας σε νοσοκομείο και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Αστυνομική πηγή ανέφερε πως η ζωή των δύο θυμάτων της επίθεσης δεν κινδυνεύει.  

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο Κανεμπιέρ που βρίσκεται στην παλιά πόλη της Μασσαλίας. Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, η επίθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, αν και το κίνητρο του δράστη παραμένει αδιευκρίνιστο. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο δράστης, ηλικίας 36 ετών, τραυμάτισε αρχικά δύο ανθρώπους μέσα σε ένα τραμ και στη συνέχεια άλλους δύο στην Κανεμπιέρ. Όταν είδε τους αστυνομικούς να τον πλησιάζουν, προσπάθησε να τραβήξει όπλο, όμως εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον τραυμάτισαν θανάσιμα. Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι υπάρχει και άλλος ένας τραυματίας, ένας περαστικός που χτυπήθηκε στα πόδια από θραύσματα σφαίρας.