Ενώπιον του δικαστηρίου, για να τους απαγγελθούν ενδεχομένως κατηγορίες, παραπέμφθηκαν τεσσερις άνδρες, ηλικίας 22 ως 28 ετών, ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις του Παρισιού, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού.
 

Ads

Οι τέσσερις άνδρες είναι μεταξύ των 12 προσώπων που συνελήφθησαν τη νύχτα της Πέμπτης για να ανακριθούν σχετικά με την στήριξη κυρίως με όπλα και οχήματα που φέρεται ότι παρείχαν στον Αμεντί Κουλιμπαλί.
 
Ο Αμεντί Κουλιμπαλί σκότωσε μια δημοτική αστυνομικό στις 8 Ιανουαρίου στο Μονρούζ και την επομένη τέσσερις ανθρώπους κατά τη διάρκεια ομηρίας σε ένα εβραϊκό σούπερ-μάρκετ. Σκοτώθηκε κατά την επέμβαση της αστυνομίας.
 
Έφοδοι στο Βερολίνο
 
Στο μεταξύ η αστυνομία προχώρησε ξανά σε εφόδους σε σπίτια υπόπτων για σχέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα στο Βερολίνο. Δεν έγιναν συλλήψεις.
 
H έρευνα στοχεύει το δίκτυο του 41χρονου Ισμέτ Ντ. που είχε συλληφθεί στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο την Παρασκευή. Είναι γνωστός και ως «εμίρης του Μοαμπίτ» από το όνομα της περιοχής του Βερολίνου όπου ζούσε. Μαζί του συνελήφθη και ο Εμίν Φ. ως συνεργάτης του.