Αν θέλετε έναν σύζυγο να σας κάνει τις βαριές δουλειές του σπιτιού αλλά δεν σας βρίσκεται κάποιος πρόχειρος, μπορείτε τώρα να πάτε στη Μόσχα και να ενοικιάσετε έναν. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αν και δεν φημίζεται για την προοδευτικότητα του, κάνει ένα βήμα μπροστά…

Ads

Όπως γράφει η ρωσική εφημερίδα Izvestia, η δημοτική αρχή της Μόσχας θα προσφέρει δωρεάν «Συζύγους Προς Ενοικίαση Για Μια Ώρα» σε όσους ηλικιωμένους ή φτωχούς πολίτες της ρωσικής πρωτεύουσας αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Τα συζυγικά καθήκοντα των δωρεάν συζύγων θα επικεντρώνονται στις βαριές, «ανδρικές» δουλειές όπως κουβάλημα επίπλων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, μέχρι και μαγείρεμα.

Για όσους πολίτες αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα οι «σύζυγοι» θα προσφέρουν τις υπηρεσίες του δωρεάν, ενώ όσοι διαθέτουν μεσαία εισοδήματα θα πληρώνουν ένα ποσό που συμβολικό. Ενδεικτικά θα αμείβονται με περίπου ένα ευρώ για να αλλάξουν σεντόνια στο κρεβάτι και με περίπου 3 ευρώ για να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα.

Οι «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση» είναι μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην Ιταλία το 2007 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες χώρες, όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και την Κίνα, αλλά και στην Ελλάδα.

Ads