Σάλος έχει προκληθεί στη Νότια Κορέα για την υπόθεση βιασμού οκτώ γυναικών από τον 75χρονο Νοτιοκορεάτη πάστορα Λι Τζάροκ.

Ads

Ο 75χρονος λειτουργούσε από το 1982 στη Μανμίν κεντρική εκκλησία της Σεούλ και αριθμούσε 130.000 πιστούς. Ο Λι Τζάροκ ανάγκασε τις πιστές να κάνουν σεξ μαζί του ισχυριζόμενος πως έχει θεϊκές δυνάμεις και πως είναι θέλημα θεού, συμφωνούν δεν συμφωνούν.

Ο αμφιλεγόμενος πάστορας είχε αποπεμφθεί το 1999 από το Χριστιανικό Συμβούλιο της Κορέας για τις αιρετικές απόψεις του, ενώ το αρμόδιο υπουργείο τον χαρακτήρισε «αιρεσιάρχη».

«Τα θύματα που ήταν μέλη της σέκτας του από την παιδική τους ηλικία πίστευαν ότι θα πάνε στον παράδεισο αν υπακούν στις εντολές του Λη σαν να ήταν θεός. Προφανώς τα θύματα ήταν ψυχολογικά αδύναμα να παρακούσουν και ο Λη εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή τους για να διαπράξει τα εγκλήματα», ανέφερε στην ετυμηγορία του το δικαστήριο στη Σεούλ.

Ads

«Ήταν αδύνατο να του αντισταθείς», είπε μία απ τις γυναίκες στην κρατική τηλεόραση. «Ήταν κάτι παραπάνω από βασιλιάς. Ήταν θεός»…

Σ’ ένα άλλο απ’ τα θύματά του ο Λι είπε ότι βρισκόταν στον Παράδεισο κι ότι έπρεπε να γδυθεί και να κυκλοφορεί γυμνή μπροστά του όπως ο Αδάμ και η Εύα. «Έκλαιγα, γιατί σιχαινόμουν αυτό που με έβαζε να κάνω», είπε η νεαρή γυναίκα.

Συνολικά οκτώ γυναίκες κατέθεσαν αγωγές εναντίον του κι όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο ο Λι τις είχε βιάσει δεκάδες φορές.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε 15ετή κάθειρξη και οδηγήθηκε στις φυλακές.