Ποινή φυλάκισης ενός έτους επέβαλε το δικαστήριο του Μιλάνου στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για συνέργεια σε αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός αναμένεται να ασκήσει έφεση και μέχρι τότε θα παραμείνει ελεύθερος.

Ads

Η υπόθεση αφορά τηλεφωνική συνομιλία του κεντροαριστερού πολιτικού Πιέρο Φασίνο με τον τραπεζίτη Τζοβάνι Κονσόρτε, ο οποίος το 2005 προσπαθούσε να εξασφαλίσει τον έλεγχο της τράπεζας Banca Nazionale del Lavoro.
 
Η τηλεφωνική συνομιλία αυτή είχε δημοσιευθεί πριν από οκτώ χρόνια από την εφημερίδα Il Giornale, ιδιοκτησίας του αδελφού του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός είχε ακούσει στην κατοικία του τη σχετική ηχοταινία.
 
Ο Πάολο Μπερλουσκόνι καταδικάσθηκε σε δυο χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση για αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών και κλεπταποδοχή.
 
Ο Μπερλουσκόνι πάντως δεν αναμένεται να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής καθώς ο ιταλικός νόμος απαγορεύει τη φυλάκιση έως ότου τελεσιδικήσουν οι εφέσεις. Tις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν οι δίκες στις οποίες είναι κατηγορούμενος, για φοροδιαφυγή και για σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη έναντι πληρωμής.
 
Τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση καθώς κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που είχε υποβάλλει.