Ένας άντρας και μια γυναίκα ήταν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι δράστες της διπλής βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε στην Άγκυρα στην έναρξη μιας πορείας ειρήνης που διοργάνωνε το φιλοκουρδικό Αριστερό κόμμα HDP, αλλά και άλλα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς. Επίσης πηγές από τις υπηρεσίας ασφαλείας της Τουρκίας ανέφεραν στο Reuters πως το πιθανότερο είναι ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος. 

Ads

Σύμφωνα με την κυβέρνηση 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας, ωστόσο το HDP, στο μπλοκ του οποίου σημειώθηκε η επίθεση, κάνει λόγο για 128 νεκρούς εκ των οποίων έχουν αναγνωριστεί όλοι έκτος από οκτώ. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 248, εκ των οποίων οι 50 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το Euronews επικαλούμενο πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφάλειας αναφέρει πως δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας ήταν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Νωρίτερα το Reuters , επικαλούμενο επίσης πηγές από της τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα μοιάζει με την επίθεση που είχε γίνει τον Ιούλιο στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, η ευθύνη της οποίας αποδόθηκε στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Όλες οι ενδείξεις είναι ότι ήταν αντίγραφο εκείνης της επίθεσης… οι ενδείξεις δείχνουν το Ισλαμικό Κράτος», είπε ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ ο δεύτερος δήλωσε πως οι «έρευνες επικεντρώνονται πλήρως στο Ισλαμικό Κράτος».

Ads