Σεβόμενοι το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας στην ενημέρωση, αλλά και ως κάλεσμα για τη συμβολή της στην φιλοξενία των πιο ευάλωτων προσφύγων -των ασυνόδευτων  παιδιών– ενημερώνουμε ότι η δομή που λειτουργεί στην Πεντέλη αφορά στην φιλοξενία 32  ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, ηλικίας 12-18 ετών.

Ads

Η δομή στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, μάγειρες και φροντιστές και τα παιδιά φιλοξενούνται μετά από παραπομπή από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτογραφία από το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας

image
Εικόνες ντροπής:
αθώα παιδιά σε κρατητήρια λόγω έλλειψης δομών φιλοξενίας.
Τέτοιες καταστάσεις έχουν προκαλέσει επαναλαμβανόμενες καταδίκες της Ελλάδας και, για πρώτη φορά στην ιστορία, ασφαλιστικά μέτρα κατά της χώρας μας.

Ads

Φωτογραφία από τη Δομή Φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ Ρέντη

image
Εικόνες ανθρωπιάς:
ένα παιδί προσφυγόπουλο παίζει, όπως δικαιούται κάθε παιδί στον κόσμο, στη δομή φιλοξενίας του Κοινωνικού ΕΚΑΒ, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη.
Δεκέμβριος 2019

Η φιλοξενία των παιδιών, θύματα πολέμων και καταστάσεων για τις οποίες δεν ευθύνονται, είναι καταρχήν ανθρωπιστικό μας καθήκον και αφετέρου εθνικό μας καθήκον, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις διεθνείς συνθήκες που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα. Οι καταδίκες που έχει υποστεί η χώρα μας από τους διεθνείς θεσμούς αδικούν την Ελλάδα και το λαό της. Ειδικά δε όταν η χώρα μας έχει λάβει ειδικά κονδύλια, τα οποία πέρα από την περίθαλψη των παιδιών, ευνοούν και την ελληνική κοινωνία.

Τα μηνύματα της τοπικής κοινωνίας της Πεντέλης για εθελοντική προσφορά πληθαίνουν καθημερινά και συγκινεί η ανθρωπιά και ευαισθησία των κατοίκων.