Η Σοφία είναι μικρή, πολύ μικρή για την ακρίβεια. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε από το να δώσει ένα γερό μάθημα κατά του ρατσισμού. Και πιο συγκεκριμένα να αφήσει αποσβολωμένη την ταμία ενός καταστήματος που την επέκρινε επειδή επέλεξε μια μαύρη κούκλα!

Ads

Η Σοφία με τη μητέρα της επισκέφτηκαν ένα κατάστημα με παιχνίδια και η μικρή διάλεξε μια όμορφη μαύρη κούκλα – γιατρό. Όταν πήγαν στο ταμείο για να πληρώσουν, η ταμίας αρχικά ρώτησε αν η Σοφία θα πήγαινε σε κάποιο πάρτι γενεθλίων. 

«Στη συνέχεια έδειξε την κούκλα και ρώτησε τη Σοφία αν την διάλεξε για κάποια φίλη της. Η Σοφία κοίταζε χωρίς να καταλαβαίνει και τότε εγώ είπα στην ταμία ότι η κούκλα ήταν ένα δώρο – βραβείο για την κόρη μου που έμαθε να πηγαίνει μόνη της τουαλέτα», λέει η Μπράντι Μπένερ, μητέρα της Σοφία. 

«Η γυναίκα τότε μου έριξε ένα μπερδεμένο βλέμμα και γυρνώντας στη Σοφία είπε: ‘Είσαι σίγουρη ότι αυτή είναι η κούκλα που θέλεις γλυκιά μου;’ Κι εκείνη απάντησε ‘Ναι, σας παρακαλώ’». 

Ads

Η ταμίας όμως, είπε πάλι: «Όμως αυτή η κούκλα δεν σου μοιάζει…»

«Θύμωσα», λέει η Μπράντι Μπένερ, «αλλά πριν προλάβω να πω κάτι, απάντησε η ίδια η Σοφία». 

«Ναι, μου μοιάζει. Είναι γιατρός, όπως κι εγώ. Είμαι όμορφη κι είναι κι αυτή όμορφη. Βλέπετε τα μαλλιά της, τι όμορφα που είναι; Βλέπετε το στηθοσκόπιό της;», είπε η μικρή. 

Η ταμίας, τότε, αποφάσισε να μην συνεχίσει. Εξάλλου η Σοφία δεν της άφησε κάποια επιλογή. 

Την ιστορία δημοσίευσε η μητέρα της Σοφία στα social media και γρήγορα έγινε viral παίρνοντας χιλιάδες κοινοποιήσεις. 

«Αυτό το συμβάν επιβεβαίωσε την πίστη μου ότι δεν γεννιόμαστε με την αντίληψη ότι το χρώμα παίζει κάποιο ρόλο. Το δέρμα έχει διαφορετικά χρώματα, όπως τα μαλλιά και τα μάτια. Και κάθε απόχρωση είναι όμορφη», έγραψε η Μπράντι Μπένερ, συνοδεύοντας την ιστορία.