Ο επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της Tesla, Έλον Μάσκ προχώρησε σε μία ιδιαίτερη δήλωση. Συγκεκριμένα είπε ότι αν ο ΟΗΕ καταφέρει να αποδείξει με στοιχεία η παγκόσμια πείνα μπορεί να εξαλειφθεί με 6 δισ. ευρώ, τότε ο ίδιος θα πουλήσεις μετοχές του της Tesla άμεσα.

Ads

Την δήλωση την έκανε μέσω του twitter, ως απάντηση σε έναν αξιωματούχο των ηνωμένων Εθνών, ο οποίος είπε ότι μία δωρεά 6 δισ. από κάποιων από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η παγκόσμια πείνα.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ, Ντειβιντ Μπίζλεϊ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN ότι οι πλούσιοι του πλανήτη πρέπει να «αναλάβουν δράση τώρα μια για πάντα» και να βοηθήσουν «42 εκατομμύρια ανθρώπους που θα πεθάνουν αν δεν τους βοηθήσουμε». Επιπλέον, κατά την συνέντευξη του αναφέρθηκε ονομαστικά στον Τζέφ Μπέζος και τον Έλον Μάσκ.

Ο Έλον Μάσκ απάντησε μέσω twitter ότι «Αν ο ΟΗΕ απαντήσει σε αυτό το tweet και εξηγήσει ακριβώς πως 6 δισ. θα λύσουν το πρόβλημα της παγκόσμιας πείνας θα πουλήσω τις μετοχές της Tesla τώρα για να το κάνουν», ενώ πρόσθεσε σε άλλο tweet ότι «το σχέδιο του ΟΗΕ πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένη λογιστική, ώστε το κοινό να βλέπει ακριβώς πώς ξοδεύονται τα χρήματα».

Ο Ντέϊβιντ Μπίζλεϊ απάντησε στην συνέχεια ότι μπορεί να πάει κατευθείαν σε εκείνον και αν δεν του αρέσουν αυτά που έχει να πει μπορεί να το πετάξει από το παράθυρο. Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι τα 6 δισ. δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της πείνας αλλά «θα αποτρέψουν την παγκόσμια πολιτική αστάθεια, την μαζική μετανάστευση και θα σώσουν 42 εκατομμύρια ανθρώπους πριν πεθάνουν από την πείνα».